Om Ann Helena Rudberg

Ann Helena Rudberg föddes 1945 och växte upp i Björkhagen förort till Stockholm. Hon har tre barn och fyra barnbarn. Hon bor sedan 1987 i Torsby på Värmdö i Stockholms skärgård. Fyra katter bor där också. Lukas, hunden jack-russel-terrier, dog 21 juli 2014 16 år och två månader gammal. Hon levde tillsammans med journalisten Olle Blomkvist i nästan trettioett år, ända fram till hans död den 5 december 2014.

Hon gick på Journalisthögskolan mellan åren 1972-74 och läste statskunskap och praktisk filosofi på Stockholms universitet åren 1974-75. Hon var anställd mellan åren 1974-1992 på Dagens Nyheter. I tio år på teaterredaktionen som reporter med ämnena film, TV, teater, musik, massmedier och dans, var också nyhetsreporter. Hon har även grundläggande konstnärlig utbildning. Plus utbildning i video- och filmframställning.

Rudberg var anställd på kulturtidskriften TreNioNio 1983-84. Astrid Ohlsén på TV2 gjorde film om tidningen, visades hösten 1984. Hon var krönikör på Aftonbladet Kvinna sommaren 1997. Självbiografin ”Ett Sekel av Tystnad” kom på våren 2006. Biografin ”Marilyn Monroe – Min Berättelse” kom hösten 2006. Ann Helena Rudberg var skribent på Newsmill från 2009 tills vidare.  Men tyvärr har Newsmill försvunnit från internet med alla artiklar. Hon hann skriva 45 artiklar under tiden den debattsajten fanns. En del av dem finns på en annan sida här på sajten. Släktbiografin ”I ormbärarens tid” kom hösten 2012. Och nu är DN:s arkiv uppdaterat så det går att slå upp artiklar. Här är 1 419 sidor med artiklar av Ann Helena Rudberg. Hon är medlem av Författarförbundet.

Hon avskyr extremister både till höger och vänster i politiken. De är inte utvecklade som människor utan tror att allt handlar om makt anser hon. Det är ett stadium som mänskligheten borde gå förbi tycker hon. Men kanske är det så att det aldrig kommer att bli så på det här klotet. Dock är de flesta människor fredliga och förnuftiga. Otroligt många med tanke på att det finns drygt sju miljarder människor.

Anns bloggar

annhelenarudberg2.blogspot.com